Napisz do nas!

:
:
:
: 13 + 8 =

 

kurczaki, ubojniadrobiu, dystrybucja koło, 

skrzydełka kurczaki fracząkświeże

kurczaki, tuszki, udka, wysoka jakość,

drób fraczak, zakład w Ruchennie, kurczaki konin, kurczaki kłodawa, kurczaki dobra cena

 

O nas

UBOJNIA DROBIU Marcin Frątczak bierze swe początki w latach osiemdziesiątych, kiedy to Andrzej Frątczak uruchomił na większą skalę najpierw chów kurcząt, a z czasem i ubój. Efektem jego starań, także poniesionych nakładów inwestycyjnych jest obecnie prężnie działająca firma zajmująca się hodowlą i ubojem drobiu, która z powodzeniem dostarcza na regionalne stoły dobry, świeży, a i w konkurencyjnej cenie produkt. Rodzinne dzieło dzisiaj kontynuuje syn pomysłodawcy Marcin Frątczak.
Chcąc jeszcze lepiej spełniać wymagania klientów, w czerwcu 2007 roku przedsiębiorstwo uzyskało prawa do eksportu kurczaków na rynki unijne, dzięki doinwestowaniu firmy w odpowiednie urządzenia nowoczesnej myśli inżyniersko- technologicznej. Skutek jest oczywisty: obecnie produkcja w przedsiębiorstwie spełnia wszelkie standardy Unii Europejskiej.

    

Logo z kurczakiem staje się coraz bardziej rozpoznawalne w subregionie konińskim, bowiem mimo stałego zainteresowania klientów w firmie nieustannie pracuje się nad podwyższeniem jakości produktu. A ta wynika z dwóch czynników:

Po pierwsze dlatego, że firma prowadzi własną hodowlę kurcząt.
W poszukiwaniu nowych kierunków produkcji i dla sprostania rosnącym wymaganiom konsumenta, hodowla kurcząt rzeźnych wymaga odpowiedniej dbałości, głównie jeśli chodzi o pasze, i to ona decyduje o wartości rynkowej oferty drobiarskiej. W firmie kładzie się duży nacisk na pełnowartościowy chów, bowiem dzisiaj już nie wystarcza samo usunięcie z receptury mieszanki paszowej mączek i tłuszczów zwierzęcych. Wymagania postępują dalej. Realna potrzeba hodowli w oparciu o tradycyjne metody utrzymania kurcząt, z dostępem do otwartej przestrzeni, świeżego powietrza i żywienia opartego o pasze naturalne i mało przetworzone zainspirowała przedsiębiorstwo do tego typu działalności.

    

Drugi czynnik to fakt, że ubój w przedsiębiorstwie spełnia najwyższe normy.

Jakość i bezpieczeństwo produktów zdefiniowane jest kompleksową kontrolą zdrowotną prowadzoną przez służby weterynaryjne, tak też w firmie wdrażane są różne systemy oraz HACCP, mające na celu identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń bezpieczeństwa żywności z punktu widzenia jakości zdrowotnej oraz ryzyka występowania różnych zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji mięsa drobiowego.

    

 

 

Użytkowników:
18
Artykułów:
7
Odsłon artykułów:
13774

Odwiedza nas 5 gości oraz 0 użytkowników.